Publikované: 10.04.2014

Kórejské placky (Kimchi Jeon)

Kórejských obchodov u nás pribudlo a tak by ste nemali mať problém zakúpiť kimchi, ktoré je hlavnou ingredienciou super jednoduchých kórejských placiek. Kimchi Jeon sa štandardne podáva ako predjedlo alebo príloha.

 

 

 

Suroviny:

  • 1 väčší pohár nakrájaného kimchi
  • 1-2 vajcia
  • 1 pohár hladkej múky
  • 1/2 pohára šťavy z kimchi resp. vody
  • štipka soli
  • 1 menšia nakrájaná jarná cibuľka

Postup:

Suroviny umiestnime do misky a vypracujeme z nich cesto. Na strednom ohni rozpálime lyžicu oleja, pridáme približne štvrtinu cesta, ktoré natenko rozotrieme na panvici. Pečieme približne 3-5 minút, obrátime a dopečieme druhú stranu.

 

Pokiaľ chceme mať placky chrumkavejšie, pridáme menej vody. Cesto rozotrieme na panvicu natenko a opekáme pri vyššej teplote. Kto naopak preferuje jemnejšie placky, môže pridať do cesta trošku viac vody a placky opekať pri nižšej teplote a na menšom množstve oleja.

Ak sa vám zdá chuť kimchi príliš výrazná, môžete ho najskôr prepláchnuť vodou.

 

  • SlabéVýborné (+3 skóre, 3 hlasov)
    Loading ... Loading ...
  • pošli na vybrali.sme.sk
  • Zdielať

Ďalšie články autora:

Login

Ešte nemáte svoj účet?