Publikované: 23.03.2014

Pininyahan manok – filipínske kura s ananásom

Pininyahang manok alebo Ananásové kura je veľmi jednoduchý filipínsky recept, na ktorý v podstate nepotrebujeme nič špeciálne. Myslím, že je to pomerne zdravé jedlo a pokiaľ nepoužijeme veľa rybacej či sójovej omáčky, je vhodné aj pre menšie deti.

 

Ingrediencie:

  • 600g  kuracích stehien bez kosti alebo kuracích pŕs
  • 1 šálka nasekaného ananásu z konzervy
  • sirup z ananásu
  • 1/2 šálky evaporovaného mlieka alebo kokosového mlieka
  • 1 šálka na kocky nasekanej mrkvy
  • trochu červenej a zelenej papriky nasekanej na kocky
  • 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na prúžky
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička rybacej omáčky
  • trochu čierneho korenia


Postup:

  • kuracie prsia marinujeme približne pol hodinu v sirupe z ananásového kompótu
  • na panvicu si nalejeme 1-2 lyžice oleja a opražíme cesnak, prúžky cibule a zázvor
  • keď máme cibuľu opraženú, pridáme kura a vypražíme ho do zlatista
  • pridáme rybaciu omáčku (veľmi opatrne, aby sme jedlo nemali prislané), okoreníme, prilejeme sirup z kompótu a mrkvu
  • keď je mrkva zmäknutá, pridáme kúsky ananásu, farebnú papriku a kokosové mlieko, varíme, kým sa nezredukuje aspoň polovica šťavy
  • v niektorých obmenách receptu nájdeme aj nasekané čerstvé rajčiny a dochutenie pridaním sójovej omáčky a cukru
  • podávame spolu s ryžou

  • SlabéVýborné (+1 skóre, 1 hlasov)
    Loading ... Loading ...
  • pošli na vybrali.sme.sk
  • Zdielať

Ďalšie články autora:

Login

Ešte nemáte svoj účet?