Registrácia
Prihlásenie
  • Úvod
  • Podnikanie
  • Zdravie a krása
  • Cestovanie
  • Právo
  • Šport
  • História
  • Veda a Technika
  • Ekonomika
  • Rôzne
  • Prihlásenie
  • Registrácia
  • Menu Menu

Čo jesť a nejesť ak užívate warfarín

Zdravie a krása
Počet zobrazení: 211

Môžeme jesť TAKMER všetko, ALE !

Niektoré dobroty si ale musíme odoprieť. To je fakt. Nezostáva nič iné, len sa s tým zmieriť. Denná dávka vitamínu k v jedle je pre nás, čo sme na warfaríne veľmi dôležitá. Warfarín pôsobí v našom tele 36 hodín. Ak budem tri dni po sebe jesť jedlá s príliš vysokým, alebo naopak príliš nízkym obsahom vitamínu K vystavujem sám seba dvom extrémom. Nevyzerá to na prvý pohľad zle. Opak je však pravdou.

Ďalšie zaujímavosti o warfaríne sa dočítate na tomto odkaze.

Vysoký a nestabilný obsah vitamínu K v jedle = Prvý extrém

raňajky: kačacia pečeňová paštéta, zelený čaj

obed: kelová polievka, bravčové pečené, dusená kyslá kapusta (vepřo, knedlo, zelo),

boršč, kuracie srdiečka v chlapskej omáčke, citrónová šťava

večera: brokolicové fašírky,

sushi, bylinkový čaj

Výsledok = Zlé riešenie. Takýmito jedlami veľmi potlačujem účinok warfarínu. Jedlá majú veľké množstvo vitamínu K. Výsledkom je hustá krv. Príliš nízke INR, teda quick. Jedením takýchto potravín si koledujem o embóliu, srdcovú alebo mozgovú príhodu.

Nízky alebo žiadny obsahom vitamínu K v jedle = Druhý exrém

raňajky: tuniak vo vlastnej šťave, varené vajíčko (len bielok)

obed: rybacia polievka, jahňací guláš, bolí ma hlava a dám si aspirin

králičia polievka, pečené jahňa, bolí ma hlava a dám si ibuprofén

večera: šampiňóny na smotane, pridám si výživový doplnok ženšen

mrkvový šalát s banánom (Anglicko), pridám si výživový doplnok ginko

Výsledok = Zlé riešenie. Silne zvýraznený účinok warfarínu. Množstvo vitamínu k je príliš malé. Budem mať príliš riedku krv. Vystavujem sa tak krvácaniu (nos, uši, moč, stolica) až po veľmi životu nebezpečné vnútorné krvácanie.

Tu sa dozviete čo môžete urobiť pre seba.

Jediné správne riešenie

Prísun vitamínu k je treba mať KAŽDÝ deň približne rovnaký. Jedzte takmer všetko. Snažte sa udržiavať hladinu vitamínu K bol približne rovnakej úrovni. Stabilita znamená menší predpoklad dosiahnutia niektorého z extrémov.

14. októbra 2014/0 Komentáre
Zdielať na
    https://www.blogovisko.sk/wp-content/uploads/2023/12/fallback-scaled-1.jpg 1965 2560 Pavol Valúch https://www.blogovisko.sk/wp-content/uploads/2023/12/logo.svg Pavol Valúch2014-10-14 00:00:002014-10-14 00:00:00Čo jesť a nejesť ak užívate warfarín
    0 komentárov

    Zanechajte komentár

    Chcete sa pripojiť k diskusii?
    Neváhajte prispieť!

    Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

    Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

    O autorovi

    • O autorovi:
    • Posledné články
    Pavol Valúch

    Všetko čo píšem, som osobne zažil, alebo skúsil. Snažím sa pomáhať ľudom, čo si rovnako ako ja, musia riediť krv warfarínom.( ja od roku 1999 ). Viac o mne http://naturplatform.eu/valuch/

    • Čo je výsledkom otvorenia II. piliera na Slovenku ? Rozdelená spoločnosť.
    • Warfarin, riedka krv a ľadvinový záchvat - čo s tým ?
    • Warfarín, čo to je a kde sa vzal ?
    Obľúbené
    • Aký zmysel má zápis do zoznamu hospodárskych subjektov...16. októbra 2023 - 0:00
    • Ako získať verejné zákazky?27. novembra 2023 - 0:00
    • Obamov boj s časom o záchranu amerického dolára17. januára 2010 - 0:00
    • Endodoncia: Ako zachrániť zub a vyhnúť sa extrakcii26. apríla 2025 - 12:16
    Nedávne
    • Endodoncia: Ako zachrániť zub a vyhnúť sa extrakcii26. apríla 2025 - 12:16
    • Prečo je dôležitá dentálna hygiena pred stomatologickým...23. apríla 2025 - 11:51
    • Ako si správne vybrať zubnú kefku a pastu podľa vašich...19. apríla 2025 - 11:38
    • Detský zubár: Ako pripraviť dieťa na prvú návšte...14. apríla 2025 - 11:24
    Závlaha

    Ďalšie články autora: Pavol Valúch

    Čo je výsledkom otvorenia II. piliera na Slovenku ? Rozdelená spoločnosť.

    Čo je výsledkom otvorenia II. piliera na Slovenku ? Rozdelená spoločnosť.

    Ekonomika 13. júna 2015
    Warfarin, riedka krv a ľadvinový záchvat – čo s tým ?

    Warfarin, riedka krv a ľadvinový záchvat – čo s tým ?

    Zdravie a krása 31. mája 2015
    Warfarín, čo to je a kde sa vzal ?

    Warfarín, čo to je a kde sa vzal ?

    Zdravie a krása 17. mája 2015

    Kontakt Pravidlá používania Reklama Cookies Ochrana osobných údajov Reklamácie a žiadosti

    Zrolovať na začiatok
    Spravujte súhlas so súbormi cookie
    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Preferences
    The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
    Štatistiky
    The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Zobraziť predvoľby
    {title} {title} {title}