Registrácia
Prihlásenie
  • Úvod
  • Podnikanie
  • Zdravie a krása
  • Cestovanie
  • Právo
  • Šport
  • História
  • Veda a Technika
  • Ekonomika
  • Rôzne
  • Prihlásenie
  • Registrácia
  • Menu Menu

Nenápadní zabijaci nášho úsilia o štíhlosť

Zdravie a krása
Počet zobrazení: 4

Všetci zrejme vieme, prečo nie je dobré dať si na večeru sviečkovú na smotane s knedľou, krémeš k tomu a dotlačiť sa čipsami o polnoci. Je však celkom možné, že aj keď sa stravujeme pomerne zdravo, stále nám zostane nejaké to hnusné kilo naviac, prilepené tam, kde ho najmenej chceme. Jednou z prínčin môže byť aj:

1. ovocný džús

tvári sa tak „diétne“, ale je plný cukru. Radšej ho pime striedmo, najlepšie pripravený z čerstvého ovocia a rozriedený minerálkou.

2. raňajkové cereálie

sú často plné pridaného cukru. Obľúbené kukuričné lupienky (corn flakes) sú v podstate fritovaný kukuričný škrob;). Spravme si radšej ochutené ovsené vločky doma sami, potom presne vieme, koľko sme si čoho do nich primiešali.  Med patrí medzi potraviny s vysokým glykemickým indexom, takže s ním opatrne. Môžeme si prihodiť zopár sušených hrozienok a pridať mandle, orechy alebo trošku kakaa.

3. „soft drinks“, rôzne kolové nápoje, sladké ľadové čaje

zase sme pri tom cukre. Skúsili ste si nechať svoje obľúbené nealko vyprchať pri izbovej teplote a ochutnať ho na druhý deň? Alebo sa zamyslieť nad tým, koľko lyžičiek znamená 35g cukru, ktoré obsahuje malá plechovka coly?Ak nám čistá voda neprináša to správne osvieženie (najmä cez letné dni), pridajme si do nej okrem kocky ľadu napríklad limetku a zopár mätových alebo malinových lístkov. Veľká noc je tu už čoskoro, to zase bude doma nakúpeného pokušenia…

4. majonézové dresingy na šaláte

môžeme nahradiť napríklad kombináciou extra panenského olivového oleja a balzamikového octu..

5. čerstvé ovocie

pokiaľ ho jeme v nadmernom množstve. Dbajme hlavne na dostatok zeleniny na našom tanieri.

6. biela múka

má glykemický index na úrovni bieleho cukru.  Uprednostňujme celozrnnú alebo grahamovú múku. Či je chlieb naozaj z celozrnnej múky zistíme podľa toho, že v ňom vidíme drobné kúsky obilninových šupiek. Celozrnný chlieb je väčšinou krehký a drobivý. Aj keď je pečivo tmavé a drahé, vôbec to nemusí znamenať, že je z celozrnnej múky.

Tento zoznam samozrejme nie je vyčerpávajúci, doplniť ma môžete v diskusii;)

„Športulienkin blog“ nájdete aj na facebooku. V tejto skupine si navzájom môžme poskytovať inšpiráciu a motiváciu v úsilí dostať sa do skvelej formy a aj sa v nej udržať.

 

24. februára 2013/0 Komentáre
Zdielať na
    https://www.blogovisko.sk/wp-content/uploads/2023/12/fallback-scaled-1.jpg 1965 2560 Športulienka https://www.blogovisko.sk/wp-content/uploads/2023/12/logo.svg Športulienka2013-02-24 00:00:002013-02-24 00:00:00Nenápadní zabijaci nášho úsilia o štíhlosť
    0 komentárov

    Zanechajte komentár

    Chcete sa pripojiť k diskusii?
    Neváhajte prispieť!

    Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

    Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

    O autorovi

    • O autorovi:
    • Posledné články
    Športulienka

    „Buďme silnejší, než naše výhovorky“

    • Precvičte si celé telo s pomocou papierových tanierov
    • Som víťaz, ďakujem vám za pozornosť
    • Kvalitný spánok pre zdravie aj pre krásu
    Obľúbené
    • Aký zmysel má zápis do zoznamu hospodárskych subjektov...16. októbra 2023 - 0:00
    • Ako získať verejné zákazky?27. novembra 2023 - 0:00
    • Obamov boj s časom o záchranu amerického dolára17. januára 2010 - 0:00
    • Endodoncia: Ako zachrániť zub a vyhnúť sa extrakcii26. apríla 2025 - 12:16
    Nedávne
    • Endodoncia: Ako zachrániť zub a vyhnúť sa extrakcii26. apríla 2025 - 12:16
    • Prečo je dôležitá dentálna hygiena pred stomatologickým...23. apríla 2025 - 11:51
    • Ako si správne vybrať zubnú kefku a pastu podľa vašich...19. apríla 2025 - 11:38
    • Detský zubár: Ako pripraviť dieťa na prvú návšte...14. apríla 2025 - 11:24
    Závlaha

    Ďalšie články autora: Športulienka

    Precvičte si celé telo s pomocou papierových tanierov

    Precvičte si celé telo s pomocou papierových tanierov

    Šport 21. júna 2014
    Som víťaz, ďakujem vám za pozornosť

    Som víťaz, ďakujem vám za pozornosť

    Rôzne 21. mája 2014
    Kvalitný spánok pre zdravie aj pre krásu

    Kvalitný spánok pre zdravie aj pre krásu

    Zdravie a krása 30. apríla 2014

    Kontakt Pravidlá používania Reklama Cookies Ochrana osobných údajov Reklamácie a žiadosti

    Zrolovať na začiatok
    Spravujte súhlas so súbormi cookie
    Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
    Funkčné Vždy aktívny
    Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
    Preferences
    The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
    Štatistiky
    The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
    Marketing
    Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
    Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
    Zobraziť predvoľby
    {title} {title} {title}